Zoek Je Bedrijfswagen Logo

Home Nieuwe bedrijfswagens Vrachtwagen kopen Bedrijfswagen leasen Getest Nieuws Dealers Over ons Contact Nu adverteren

Toyota introduceert, van HiAce naar ProAce. 13 Januari 2013.


De opvolger van de Toyota HiAce is de nieuwe ProAce. De op de Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Fiat Scudo gebaseerde auto is er met twee lengtes, twee dakhoogtes en drie motoren. De ProAce komt in september naar Nederland. Prijzen worden tegen die tijd ook verwacht.

De ProAce is het resultaat van de samenwerking tussen PSA en Toyota, die al leidde tot de introductie van de (door Toyota gebouwde) personenauto Aygo. De productie van de ProAce zal plaatsvinden in de Sevelnord fabriek in Noord Frankrijk. De ProAce mag volgens Toyota worden gezien als opmaat naar de ontwikkeling van een nieuw gezamenlijk model. Voorlopig moeten we het dus doen met de ProAce. Die heeft drie dieselmotoren, een 1,6 diesel met 90 pk en twee tweeliters van 128 en 163 pk. De ProAce kan worden besteld met wielbasis van 3 meter (L1) of van 3,12 meter (L2) en met een dak van 1,94 meter (H1) of 2,28 meter hoog (H2).

Keuze uit 5m3, 6m3 of 7m3 laadruimte

De PROACE is ontwikkeld als opvolger van de succesvolle HiAce, maar is om aan de Europese vraag te voldoen leverbaar in meer varianten. De bedrijfswagen heeft een laadcapaciteit van 5m3, 6m3 of 7m3 en een laadgewicht van maximaal 1.200 kilo. Bovendien is de nieuwe PROACE leverbaar met een of twee schuifdeuren en met twee achterdeuren of een achterklep .