Zoek Je Bedrijfswagen Logo

Home Nieuwe bedrijfswagens Vrachtwagens Leasen Dealers Over ons Nu adverteren

Volkswagen Amarok Plus Cabine 2.0 TDI 4Motion Getest


Lang hebben we moeten wachten om de Volkswagen Amarok op Nederlandse bodem te begroeten. Onze beperkte pick-up markt en de fiscale hordes die de Belastingdienst ons oplegt zijn daar debet aan. Maar nu is het dan zover: Bestelauto test de Amarok!

Het is alweer bijna een jaar geleden dat we de Amarok voor het eerst reden, bij de internationale introductie. Toen al waren we onder de indruk van het uiterlijk van de Amarok, en dat is niet veranderd. De voorkant van de auto oogt stoer en krachtig, precies zoals het hoort. Andere weggebruikers reageren er positief op, al blijft één reactie ons bij: ?De voorkant is echt helemaal oké, maar wel jammer van dat lullige bakkie erachter.? Onze test Amarok was uitgevoerd als Plus Cabine. Uiterlijk lijkt dat op een dubbele cabine, maar dat was in deze configuratie fiscaal niet haalbaar.

Daarom huist achter de twee achterste zijdeuren een vlak laadvloertje. Best handig voor kwetsbare spullen, maar de constructie met twee tussenschotten (wel met grote ruiten) blijft wat eigenaardig. De laadbak is met 157 cm lengte inderdaad wat aan de korte kant. Niettemin is de totale laadoppervlakte 2,5 m2 en kan er een europallet tussen de wielkasten. VW-importeur Pon werkt trouwens ook aan Amarok op grijs kenteken met een echte dubbele cabine en een 30 cm langere bak. Die auto is naar verwachting eind dit jaar klaar.

 
  

Comfort De cabine is voor een bedrijfsauto erg luxueus. De testauto was als Highline uitgevoerd, daarnaast waren er onder meer lederen stoelbekleding en verwarmbare stoelen gemonteerd om het comfort nog wat te verhogen. Handgrepen zijn aanwezig voor als het ruig wordt, een grote bekerhouder steekt prominent uit het dashboard. Naast de pook van de zesversnellingsbak zaten de knoppen ?offroad? en voor het inschakelen van het optionele mechanische sperdifferentieel. Onze Amarok was uitgerust met permanent 4Motion, wat zorgde voor meer dan voldoende grip onder alle omstandigheden op het asfalt. De 163 pk sterke 2.0 TDI diesel nagelt af en toe wat, maar is verder een uitstekende aandrijfbron voor de Amarok. De motor verbaast door zijn stille karakter, het verbruik is met 1 op 12,3 km best redelijk.
 

Offroad

Deze auto is natuurlijk niet gemaakt voor rijden op geplaveide wegen. Hij voldoet er prima, maar de Amarok slaakt bijna een hoorbare zucht van verlichting als we hem het eerste het beste bospad opsturen. Hier is de Amarok echt thuis, en dat merk je. De kwaliteiten van het onderstel, vering en aandrijving komen hier pas echt tot hun recht. De Amarok moet echt alleen worden aangeschaft als je zeer regelmatig onverhard rijdt. Het zou de auto en zijn berijder beschamen als er voornamelijk asfalt onder de wielen door zou glijden. Niet voor niets heeft de Amarok de afgelopen twee jaar zijn sporen verdiend in de Dakar Rally!

Volkswagen amarok puts on official duds for dakar rally


[youtube]sI_Oigg8C1Y[/youtube]
 
 
 

Bron: www.bestelauto.nl