Zoek Je Bedrijfswagen Logo

Home Nieuwe bedrijfswagens Vrachtwagen kopen Bedrijfswagen leasen Getest Nieuws Dealers Over ons Contact Nu adverteren

13 Mei 2011. Nieuwe Crafter leverbaar vanaf €19.700,-. Bedrijfswagen nieuws!


De nieuwe Volkswagen Crafter is medio juni leverbaar vanaf € 19.700,-. Daarmee is hij €350,- voordeliger in aanschaf dan een vergelijkbare versie uit het oude leveringsprogramma. Met de nieuwe Crafter herdefinieert Volkswagen Bedrijfswagens de standaard in het segment. Vergeleken met zijn voorganger is de grootste bedrijfswagen van Volkswagen tot maar liefst 33 procent zuiniger. Dit leidt tot een verlaging van onderhoudskosten en reduceert de bedrijfskosten tot wel 25 procent. Het maximale laadvermogen is daarentegen toegenomen met 100 kilogram ( 10 procent).

Nieuwe zuinige en krachtige motoren

De nieuwe Crafter is duidelijk herkenbaar aan het nieuwe familiegezicht van Volkswagen. Ook het interieur is vernieuwd en verbeterd, maar de belangrijkste vernieuwingen bevinden zich onder de motorkap. De nieuwe Crafter is voorzien van de nieuwste generatie viercilindermotoren met common-railinjectie. Die zijn weliswaar lichter, maar zeker niet minder krachtig dan de vijfcilindermotoren van de vorige Crafter. De nieuwe motoren hebben tot 11 procent meer koppel zonder in te leveren op vermogen in pk’s. Wel zijn ze tot 33 procent zuiniger vergeleken met hun voorgangers en voldoen ze allemaal aan de Euro V-norm en EEV-eisen (EEV: Enhanced Environmentally Friendly Vehicle). Zo verbruikt de zuinigste Crafter, met 2.0 TDI met 120 kW/163 pk en voorzien van het optionele start-stopsysteem, gemiddeld slechts 7,2 l/100 km (CO2 : 195 g/km). Deze biturbomotor met een maximaal koppel van 400 Nm is tevens de krachtigste motor die voor de nieuwe Crafter beschikbaar is. De 2.0 TDI is ook leverbaar in de vermogensvarianten 80 kW/109 pk en 100 kW/136 pk. Beide hebben een gemiddeld verbruik van 7,9 l/100 km (CO2:208 g/km).

 

Tot 100 kg meer laadvermogen ( 10 procent)

Dankzij de lichtere motoren en technische wijzigingen, is het leeggewicht van alle nieuwe Crafters ten opzichte van de vorige generatie gedaald. Het maximale laadvermogen stijgt hierdoor met 10 procent. De nieuwe Crafter is in meer dan 100 uitvoeringen leverbaar met keuze uit drie wielbases, vier lengteversies en drie dakhoogten. Voor alle modellen geldt dat de antiroestbehandeling zeer intensief is. Cruciale carrosserie- en chassiselementen zijn bijvoorbeeld enkel of zelfs dubbel gegalvaniseerd.

Bron: www.vwbedrijfswagens.nl