Zoek Je Bedrijfswagen Logo

Home Nieuwe bedrijfswagens Vrachtwagen kopen Bedrijfswagen leasen Getest Nieuws Dealers Over ons Contact Nu adverteren

27 maart 2011. 2010 succesvol jaar voor Renault Bedrijfswagens. Bedrijfswagen nieuws!


Diverse productonderscheidingen, een flinke groei van het marktaandeel in een krimpende markt, een groot aantal registraties van de nieuwe Master en een derde plaats in de Nederlandse bedrijfswagenmarkt. Kortom, 2010 was opnieuw een succesvol jaar voor Renault Bedrijfswagens. Dankzij allerlei nieuwe ontwikkelingen – waaronder verdere uitbreiding van het PRO -netwerk – verwacht Renault Bedrijfswagens in 2011 de stijgende vol te houden.

Een terugblik op de verkoopresultaten van 2010 laat niet alleen zien dat de nieuwe Master een superdebuut achter de rug heeft (419 registraties en een marktaandeel van 5,0 % in dit segment), ook de Kangoo en Trafic hebben uitstekend gepresteerd. Van deze modellen zijn respectievelijk 1.859 en 2.662 exemplaren op kenteken gezet. De Kangoo en Trafic zijn hiermee tweede geworden in hun segment.

Vernieuwing en groei

In totaal werden vorig jaar 5.566 bedrijfswagens van Renault geregistreerd, tegen 4.955 exemplaren in 2009. Het marktaandeel van Renault Bedrijfswagens is met maar liefst 1,5 % gestegen, van 9,7 naar 11,2 %, waarmee Renault de grootste stijger in de markt is. Een flinke toename, die onder meer is te danken aan de complete vernieuwing van het Renault-bedrijfswagengamma (onder meer introductie Kangoo Maxi en Euro5-dieselmotoren voor alle modellen) die vorig jaar is doorgevoerd. De stijging in marktaandeel is een mooi resultaat en tevens een bijzondere prestatie aangezien de volledige bedrijfswagenmarkt in 2010 met 3 % is gekrompen.

Renault trafic interieur

Internationaal succes

Buiten Nederland presteert Renault eveneens uitstekend met zijn bedrijfswagens. Het merk is daardoor al sinds 1998 marktleider in Europa op het gebied van LCV’s (Light Commercial Vehicles) met een marktaandeel in 2010 van 15,8 %. Dit aandeel is ten opzichte van 2009 met 1,6 % gestegen. De Renault Master verdient hier ook een bijzondere vermelding: deze nieuwkomer, geïntroduceerd in april vorig jaar, overtrof in december 2010 zowel de productie- als de verkooptargets. Inmiddels zijn al meer dan 50.000 exemplaren van de kersverse bedrijfswagen van de band gerold in de fabriek in het Franse Batilly. De verkoop van het aantal Renaults Master neemt in Nederland en de rest van Europa nog immer gestaag toe.

Onderscheidingen

Behalve de uitstekende verkoopresultaten is het succes van Renaults bedrijfswagens ook af te zien aan het aantal onderscheidingen dat het merk in 2010 ontving voor zijn modellen. Zo is in Nederland de Renault Trafic (net zoals in 2007) verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2011, vanwege zijn gunstige kilometerkostprijs, zijn kwaliteit en het hoge serviceniveau van Renault Bedrijfswagens. Ook in het buitenland ontving Renault onderscheidingen, onder meer voor de Master en de Kangoo Z.E. (Zero Emission). De Master is in Engeland door het magazine “What Van?” en in Frankrijk door het magazine “L’Argus” onderscheiden als Bedrijfswagen van jaar 2011.

Doorstoten

Dit jaar gaat Renault onverminderd verder met de ontwikkeling van zijn bedrijfswagengamma en de uitbreiding van het PRO Centers-netwerk, de flexibele servicepunten voor zakelijke klanten. Renault streeft in 2011 naar landelijke dekking door het aantal vestigingen uit te breiden naar 25. Dit is een van de belangrijke doelstellingen voor 2011, net als verdere versteviging van de huidige plek in de Nederlandse bedrijfswagenmarkt. Op Europees niveau wil Renault zijn eerste plek behouden. Met het oog op de nieuwste ontwikkelingen zijn de vooruitzichten veelbelovend.


Renault trafic

Goede prijs, kwaliteit en service

Renault Trafic ‘Bestelauto van het Jaar 2011’

SCHIPHOL-RIJK – De Renault Trafic is verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2011, zo is vandaag bekendgemaakt door Automobiel Management. De vakjury van de jaarlijkse verkiezing prijst de Trafic om zijn gunstige kilometerkostprijs, zijn kwaliteit en het hoge serviceniveau dat Renault Nederland biedt. 

Het is de tweede keer dat de Renault Trafic is uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar; in 2007 sleepte het model deze titel ook al in de wacht. De Franse bestelwagen liet dit jaar onder meer de Volkswagen Transporter, de Ford Transit en de Opel Vivaro achter zich.

Overtuigende winnaar

Een vakjury, bestaande uit bedrijfsautojournalisten, fleetowners en vertegenwoordigers van leasemaatschappijen, beoordeelde de kandidaten op kilometerkostprijs, functionaliteit, comfort, veiligheid, rijeigenschappen en kwaliteit van de import- en dealerorganisatie. De Renault Trafic kreeg het volgende commentaar: ‘Dit is niet alleen een auto die opvalt door de gunstige kilometerkostprijs; de Trafic blinkt ook uit in kwaliteit en comfort. Bovendien is de Renault-organisatie met de service van de speciale Renault Pro Centers op de goede weg. Met deze combinatie van product en dienst heeft de Renault Trafic overtuigend de titel van Bestelauto van het Jaar 2011 verdiend.’

Service op maat

‘Wij zijn bijzonder blij en trots dat de Trafic wederom deze prestigieuze titel in de wacht heeft gesleept’, zegt Léan Verstoep, Directeur Sales van Renault Nederland. ‘Dit geeft aan dat de Trafic zich heeft bewezen en aan de hoge eisen van ondernemers voldoet. Met onze Renault Pro Centers bieden we klanten bovendien service op maat. De gespecialiseerde dealers kennen het belang van continuïteit voor ondernemers en passen hun dienstverlening daarop aan met onder meer verruimde openingstijden en vervangend vervoer.’

Efficiëntere bedrijfsvoering

Renault-bedrijfswagens heeft dit jaar ook een belangrijke stap voorwaarts gezet in functionaliteit met de introductie van de Kangoo Express Maxi, de Mégane Van en de geheel nieuwe Renault Master-range. Deze modellen zijn, net als de Trafic, in 2011 vanzelfsprekend verkrijgbaar met Euro5-motoren inclusief roetfilter. Op deze manier helpt Renault-bedrijfswagens ondernemers met een efficiëntere, duurzamere bedrijfsvoering.

Bron:http://www.renaultpers.nl en http://www.renault.nl