Zoek Je Bedrijfswagen Logo

Home Nieuwe bedrijfswagens Vrachtwagen kopen Bedrijfswagen leasen Getest Nieuws Dealers Over ons Contact Nu adverteren

Nieuwe Man Trucks voor Mainfreight


Mainfreight vloot nog groener

Met de ingebruikname van twintig nieuwe MAN trucks zet Mainfreight opnieuw een stap op de duurzaamheidsladder. Van het eigen wagen- park (met 350 eenheden) voldoet inmiddels ruim een derde aan de Euro-6 normen. Eind dit jaar is moet dit minstens de helft zijn. Mainfreight (voormalig Wim Bosman) is een wereldwijd opererende logistiek dienstverlener. Sinds december vorig jaar heeft de organisatie officieel haar naam veranderd in Mainfreight. Het bedrijf voert een twee-merken strategie waarbij MAN vast deel uit maakt van de vloot. Manager Transport Bertil ter Maat van Mainfreight: ”Wij maken sinds 2011 onderdeel uit van het van ori- gine Nieuw-Zeelandse Mainfreight en zijn in 2013 begonnen met de nieuwe huisstijl. Sindsdien zijn er inmiddels ruim honderd trucks in de nieuwe, blauwe kleuren in bedrijf genomen. Deze verjonging van de vloot past uitste- kend in ons MVO-beleid, waarbij de doelstelling ligt op een 20% CO2 reduc- tie binnen vijf jaar. De nieuwe generatie MAN Euro-6 trucks dragen daar een belangrijk steentje aan bij. ’’

Zes van de nieuwe MAN trucks zijn bakwagens van het type TGS 18.320 met de L-slaapcabine. Deze worden met wissellaadbakken ingezet voor de nationale distributie. Verder zijn er vijftien nieuwe trekkers waarvan vijf TGS 18.320 met L-Slaapcabine voor het binnenland bijgekomen. Voor het inter- nationale transport zijn er vijf standaard TGX 18.400 trekkers met XLX ca- bine en tevens vijf mega-trekkers bijgekomen. Daarbij gaat het om TGX 18.400 trekkers met een zeer comfortabele XXL cabine. Opvallend is dat Mainfreight voor alle trucks de onderpartij van de cabine in kleur laat mee- spuiten. Dat zorgt voor eenheid binnen de vloot. Bovendien draagt het bij MAN Truck & Bus is één van Europa’s meest toonaangevende fabrikanten van bedrijfsvoertuigen en leveranciers van transportoplossingen, met een omzet van zo’n € 9 miljard per jaar (2015). Het modelaanbod omvat trucks, bussen en dieselmotoren, evenals services voor het vervoer van personen en lading. MAN Truck & Bus biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 35.500 werknemers.

Bovendien draagt het bij aan de fraaie Mainfreight uitstraling. ”Voor Mainfreight is uitstraling belang- rijk, kijk maar naar de ‘tribal’ op de cabines en de witte velgen onder de trucks en trailers.’’ Eigen werkplaats.

Het wagenpark van Mainfreight omvat in Europa 350 trekkende eenheden. De trucks gaan standaard acht jaar of één miljoen kilometer mee, maar uit- schieters tot 1,5 miljoen kilometer komen ook voor. Zo rijdt er zelfs een MAN bakwagen met ruim 1,6 miljoen kilometers op de klok. Alle reparaties en on- derhoud vinden plaats in de eigen werkplaats in ’s-Heerenberg. Mainfreight is door MAN Trucks gecertificeerd en heeft ook alle speciale testapparatuur om de eigen trucks te servicen. De samenwerking met MAN is overigens wederzijds aangezien Mainfreight een belangrijk deel van de onderdelendis- tributie verzorgt voor MAN Trucks.

Mainfreight Limited is een wereldwijde logistiek dienstverlener met meer dan 200 locaties in Nieuw-Zeeland, Australië, Azië, de Verenigde Staten en Eu- ropa. Het bedrijf is opgericht in 1978 door Bruce Plested, Executive Chair- man en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste supply chain logistics provi- der in Nieuw-Zeeland en Australië. Ook in China en de USA is Mainfreight sterk aanwezig met eigen locaties.