Zoek Je Bedrijfswagen Logo

Home Nieuwe bedrijfswagens Vrachtwagens Leasen Dealers Over ons Nu adverteren

Getest Land Rover Discovery 2.7 TDV6 grijskenteken


De markt voor tweedehands bedrijfswagens is groot en heeft genoeg aanbod van verschillende merken en modellen. Maar hoe weet jij nou als potentiƫle koper wat je wilt en in wat voor een staat bevinden zich tweedehands bedrijfswagens. Wij van Zoekjebedrijfswagen.nl testen nu een keer niet de nieuwe bedrijfswagens, maar juist de tweedehandse. Wij gingen vandaag op pad met een Land Rover Discovery en deze was natuurlijk omgebouwd naar grijskenteken.

Grijskenteken Discovery?

Als eerste valt ons op dat je van buiten niet kunt zien dat het om een grijskenteken auto gaat, behalve aan het kenteken natuurlijk. Hij heeft geen verhoogd dak en ziet er erg stoer uit met de geblindeerde ramen. Alles is groot aan de Discovery en zo ziet hij er ook uit. Het tussenschot bevindt zich op een redelijke afstand van de voorstoelen, dus je hebt goed de mogelijk om hier nog spullen op te bergen. De ombouw is bij Terberg Specials gedaan en heeft een origineel Land Rover Logo op de achterkant staan.

Opties

De Land Rover ziet er voor zijn leeftijd, eind 2007 en kilometerstand van 180.000 erg goed uit. Qua opties zit je ook goed met een bruin lederen interieur en het Terrain Response System met lage gearing. Rond de draaiknop zitten vijf programma's die je kunt selecteren: algemeen, gras/grind/sneeuw, modder/sporen, zand en rotsen/kruip. De elektronica regelt zelf de hoeveelheid koppel, wagenhoogte, Descent Control en past de versnellingsbakprogrammering aan.

Zicht

De stoelen zitten uitstekend en het leer ziet er voortreffelijk uit. Je zit hoog en kijkt gemakkelijk over andere auto's heen. Het geluidsysteem van de Land Rover zorgt voor een goede bass op de achtergrond als we 'rustig' over de Posbank zoeven. Het interieur ziet eruit als van een auto die pas 40.000 kilometer gelopen heeft. De V6 brul Ondanks het Terrain Response System heeft deze Discovery weinig terrein gezien en vooral zijn mannetje op de snelweg gestaan met de heerlijke V6. Je hebt vaak de neiging om met het raam open te rijden zodat je de heerlijke roffel van de V6 kunt horen. De 2.7 TDV6 motor is ontwikkeld door Jaguar/Land Rover in samenwerking met de PSA (Peugeot en Citroen) groep. De TDV6 loopt na 180.000 kilometer nog als nieuw en heeft voldoende vermogen. Verder schakelt de ZF-automaat erg soepel en op de juiste momenten. Als we hem op de sportstand zetten gooit hij hem iets hoger in de toeren en reageert hij ook iets feller. Voordat we het weten rijden we 150 kilometer per uur en zetten we hem op de cruise control. De Discovery is verder een erg stille auto en je kunt makkelijk een gesprek voeren. Wij komen op een gemiddelde van 10.5 liter op de 100 kilometer uit, volgens de boordcomputer. De Discovery is altijd in onderhoud geweest bij The Adventure Land Rover en Range Rover dealer en heeft al zijn beurten gehad. Wij van Zoekjebedrijfswagen.nl hebben vrij weinig aan te merken op deze Land Rover. Deze auto geeft ons het gevoel dat hij pas aan het begin van zijn werkzame leven staat. Je hebt met deze auto de voordelen van een bedrijfswagen en de luxe van een personenauto. Op deze tekst is het auteursrecht van Zoekjebedrijfswagen.nl van toepassing. Team Zoekjebedrijfswagen.nl