Zoek Je Bedrijfswagen Logo

Home Nieuwe bedrijfswagens Vrachtwagens Leasen Dealers Over ons Nu adverteren

Kia Sorento VAN 2.2 CRDi Getest


De Kia Sorento was ooit een van de eerste echt goed verkopende SUV?s in Nederland. Een prima kwaliteit voor een aangename prijs, was het geheim van zijn succes. Nu is er dan sinds een jaar de tweede generatie Sorento, ook weer als grijs kenteken auto. Bestelauto hees zich aan boord en ging op pad met een auto die je een verheven gevoel geeft.

Kia Motors Nederland kon ons geen grijs-kenteken model van de Sorento geven, dus hebben we gereden in een geel-kenteken auto. Die verschilt uiterlijk in maar weinig van de Sorento Van. Ook die heeft namelijk een meer dan imposant voorkomen. De Sorento is echt een grote auto, zo eentje waar je indruk mee maakt voor het stoplicht of bij een klant. Hij is echter niet te ruig van uiterlijk, maar ook best sjiek. De Van-versie heeft geen ontsierende dakverhoging, wel heeft hij geblindeerde ruiten aan de zijkant, behalve rechtsmidden, daar is een doorzichtige folie op geplakt voor de verkeersveiligheid.

Luxe

Een SUV als deze is altijd een compromis. Het is geen op en top bedrijfsauto. Wie wil transporteren en veel wil laden, kan beter een ?busje? kopen. Voordeel van de Sorento is dat-ie afgeleid van een personenauto, en ook de luxe instelling daarvan heeft. Dat was goed te merken in onze testauto. Qua uitrusting had die de eenvoudige X-tra versie, maar die is voor de gemiddelde bestelautoberijder al heel luxe. Er zit prima airco op, weliswaar handbediend. De Sorento heeft grote deurvakken, een groot dashboardkastje en een heel groot vak tussen de stoelen. Luxe is flink aanwezig dankzij het tijdelijk optionele Traveller Pack, wat een Pioneer AVIC F920BT full map navigatie, inclusief stuurwielbediening, een iPod interface en een Bluetooth carkit inhoudt, alsmede lederen stoelen met alcantara middenbaan.

Achterin

De inzittenden hebben dus niks te klagen. Ook niet wat betreft de laadruimte. De grijs-kenteken Sorento die wij meetten, had een met tapijt beklede laadruimte. De toegankelijkheid is goed, wel is er een tildrempel van 15 cm aan de achterzijde. Er is een kunststof tussenschot met ruit. De laadlengte is met 171 cm prima, het laadvermogen is maximaal 785 kg.

Lekker schakelen


De Sorento die wij reden was een 2WD auto. Voldoet prima, zelfs voor bos- en wat ruigere grond. Wie echt wil terreinrijden, moet voor de 4WD optie gaan. Onze test Sorento had een 2.2 CRDi motor met 197 pk. Dat zijn paardenkrachten genoeg! De Sorento is echt krachtig en heeft met 430 Nm ook fors wat koppel. Een aanhanger erachter vindt hij ook geen probleem. Kia verdient een pluim voor de zeer goed werkende zestraps automaat. Die heeft niet eens een dubbele koppeling, maar kan bijna tippen aan de DSG van VW. Hij houdt de toeren ook mooi laag: bij 120 km/h draait de motor 2100 toeren.

Zeven

De MKB?er die wat anders wil dan een ?busje?, heeft aan de Sorento Van een representatieve, onderscheidende bestelauto. De kwaliteit van de producten van het Koreaanse merk wordt alsmaar beter. Net als op al haar producten zit op de Kia Sorento Van zeven jaar fabrieksgarantie. Dat doet geen enkele fabrikant van ?busjes? Kia na.

Bron: www.bestelauto.nl